söndag, juni 29, 2008

Argh!

Skulle testa om bloglänkarna på vänster sida orsakade inladdningsproblem med Internet Explorer... När jag tog bort dom så visade det sig att den dära "Save" knappen bara är för skojs skull och att ta bort är direkt och oåterkalligt gjort.

*suck*

Därav, om du saknar din blog i min lista, maila eller kommentera detta inlägg. Tack!

(och nej, att ta bort den löste inte internet explorer problemet)

onsdag, juni 25, 2008

Fransk bromskloss



Längst bak


Nåja, det kunde varit värre.

Vad har jag missat?


Enorma köer till gaten.

tisdag, juni 24, 2008

Nu bär det av


Till Amerikat (igen ;-))

Sista svenska kaffet ?



fredag, juni 13, 2008

Stön


Jetlag suger

måndag, juni 09, 2008

Hur man överlever en 24h+ resa



Snart stundar en "härlig" resa på över 24 timmar. Det är nämligen vad det tar att åka från San Diego till Malmö. Förvisso bara en 13 timmar sittandes i flygplan, men med alla tider runt omkring så blir det lätt 24h eller mer.

Till exempel, vi lämnar LAX 17:35 PST, anländer i Frankfurt 13:25 CET. För att nå det måste vi åka till Los Angeles runt 12:00 på dagen så vi hinner dit med marginaler på trafik och incheckning. När vi väl nått Frankfurt så avgår inte nästa plan förrän 16:55 CET.

Slutligen når vi Kastrup runt 18:15 och troligen Malmö kring 20:00. Allt detta är givetvis förutsatt att alla tider hålls och att vårt bagage anländer som väntat.

Med andra ord, vår resa börjar 21:00 onsdagkväll och vi anländer 20:00 torsdagkväll om man utgår från svensk tid. Om man sen inkluderar det faktum att man inte stiger upp i samma sekund man åker så blir det över 24 timmar.

Men! Detta inlägg var INTE tänkt att handla om hur surt det är att resa ekonomi i 24 timmar, utan hur man gör för att överleva det. Ha! Smaka på den kovändningen ;-)

Tillåt mig att presentera mitt survival kit:

  1. Tablet PC — Perfekt media spelare med 6-7 timmar per batteri
  2. Extra batteri — 12-14 timmar totalt för video
  3. NintendoDS — när man tröttnat på film och/eller tv serier
  4. Spel för variation — samt ScummVMM3
  5. Analog bok — Medans man fortfarande besitter koncentration
  6. Batteripack — För att ladda prylar
  7. Sennheiser PXC 450 — Aktiv ljuddämpning (värd varenda cent)
  8. Digital bok — För stunder där man vill läsa men inte orkar
Jag vet, en hel massa att asa runt med, men det gör livet så mycket lättare när man skall sitta inklämd i en stol i vad som känns som en evighet. Men av alla saker så är det just hörlurarna är värda mycket. Tro mig, efter en tur&retur resa så har du ingen ångest över inträdespriset. Tekniken funkar, man måste bara vara beredd att betala för den.

söndag, juni 08, 2008

Dags att packa


Snacka om att tiden har gått fort. Inte så länge sen så åkte man till USA och nu håller man på att börja småpacka lite inför att åka hem och semestra i skåneland.

Mycket bagage blir det. Fast det ser mer ut än det är, för de stora väskorna är i princip tomma då jag tänkte lämna tillbaka dom. Det enda som är i dom är faktiskt en annan väska så man kan hamstra lite svenskt godis att ta med tillbaka.

För är det något man saknar så är det gott kvalitetsgodis i detta land. Tack och lov finns IKEA, så marabou behöver man inte gå utan. Men i övrigt så är det knapert. Speciellt när vi snacka gott vingummi (såsom Haribo, mm). Det finns givetvis lokala varianter här, men det är mest konserveringsmedel och färgämnen. Smaken och känslan lämnar en hel del övrigt att önska.

Plus att jag har lovat min kollega på jobb att skaffa dajm och svenska fiskar till han och hans fru :)

torsdag, juni 05, 2008

Näthandel FTW!




En sak man lärde sig snabbt här är att det billigare på nätet. Det kommer nog inte som en chock, för så är det på de flesta ställen, inklusive Sverige. Men i USA kommer man undan skatten (~7.5%) när man handlar från en annan stat, och då blir det snabbt pengar.
Det finns även speciella siter som specialiserar sig på att erbjuda folk saker/kläder till bra priser. Dock så är erbjudandet tidsbegränsat och även begränsat i utbud och antal. Ungefär som en auktion med fast pris.
Så helt plötsligt kom man på sig själv med att kolla steepandcheap i tid och otid. Steep and cheap är en bra allt-i-allo site, som säljer allt från skjortor till knivar, surfbräder, mm.
Nu på senare tid så provade jag att köpa lite kläder och skor via denna site (och dess systersiter, såsom whiskeymilita & dogfunk). Till min förvåning så var det bra pris, snygga kläder och måtten var pålitliga.
Dessutom får man lugn och ro, bra priser och schysst service. Varför trängas på outlets eller i fashion valley (med dess dyra priser och påträngande expediter) när man kan klicka två gånger och få det i brevlådan två dagar senare?
Det är ju nästan så att det blir roligt att handla kläder, och det kommer från en som knappt handlar mer än en gång om (halv)året.

söndag, juni 01, 2008

Senaste tillskottet


Senaste tillskottet till vår driveway är Ximo's lilla Mazda RX-8. Ett högvarvande litet as som lätt pinnar på upp i hastigheter där man skall vara glad om polisen inte skjuter en på fläcken, förutsatt att de får stopp på den. (TEX)

Söndag........


Att ha en spricka i revbenet är drygare än man tror... Speciellt när man normalt sett sover på magen. Blev ingen bra sömn denna natten, vilket definitivt dämpar humöret. *suck*