onsdag, september 13, 2006

Äntligen


Någon mer än jag som tycker att modevärlden är skruvad? Inte nog med att modellerna har kläder som... tja... ingen vanlig dödlig kan ha, dessutom är många modeller som tagna från närmaste behandlingshem för anorektiker.

Vad är det för förebilder? Eller är egentligen modemässorna riktade mot anorektiker?

Jag menar, visst, sjuka kläder, ok. Det är bara en fråga om pengar. Men själva modellerna ser ju hemska ut. Inte ens manekängerna i skyltfönstret är såhär magra. Det är ju inte ens snyggt. Jag vet att det är kläderna som skall vara det framträdande, men kom igen nu.

Skulle du verkligen våga krama om någon av "dessa"? Risken för att få sitt öga utstucket av ett revben känns överliggande.

Det sorgligaste i det hela är att modellagenturerna spjärnar emot och tycker det är helt galet att man inför begränsningar på vikt/längd förhållande. Snarare är det de som har problem. Märker de inte hur fel det ser ut? Vidare säger de att massa modeller nu blir utan jobb... Skitsnack säger jag, för det är bara en modemässa hittentills som vågat säga till.

Och om detta skulle vara en vink om framtiden så är det ju bara att tjejerna får äta lite nyttig mat och sluta plåga sig själv. Vilket i så fall var på tiden!

Inga kommentarer: