söndag, mars 02, 2008

Midsommar middag ... I MARS?!?!



I ett steg för att bjuda våra amerikanska kollegor på middag (samt att tillfredsställa suget ;)) så gjorde vi idag en "prototyp" midsommar middag i huset.



Eller ja, så redig som det kan bli med tanke på förutsättningarna ;-)



För de som undrar så består (enligt mig) en redig midsommar middag av:

  • Matjesill (IKEA)
  • Gräddfil (ersatt av Organic's Plain Yogurth)
  • Gräslök (Chives)
  • Gul lök
  • Ny potatis (Dutch baby potatoes, vi skall kolla Henry's marketplace nästa gång för lokal potatis)
  • Ägg
  • Salt/Peppar
  • Öl (Karl Strauss Amber Lager)
  • Snaps (hemmasnickrad dillsnaps)
Givetvis måste man ha en grov macka med ost också, något som inte är helt lätt att hitta i detta land. Vi använde "Oroweat, Master's best winter wheat", vilket är det grövsta vi har hittat hittentills (utan att behöva köra till nån obskyr butik) och Swiss cheese.

Tror inte jag behöver säga att vi var grymt nöjda efteråt. Mätta och trätta.



För att summera så känner vi oss lugna nu inför att bjuda jänkare på midsommar middag.

Inga kommentarer: