fredag, januari 16, 2009

Andra steget mot att bli amerikan?


I går när jag kom hem så hade jag fått post från farbror Sam (låter inte lika bra som Uncle Sam ... hmmm). Döm om min förvåning när det visar sig att jag, som en fin och präktig amerikan, har blivit inkallad till jury-duty.

Kändes lite overkligt, och samtidigt spännande. För nog har vi alla sett filmer där folk får ta hand om väldigt viktiga fall, med otroligt duktiga advokater som trollbinder en (Runaway Jury är en favorit).

Men samtidigt så inser man också att det kanske är mindre kul om det är nån maffia snubbe som sitter anklagad (vill inte vakna upp med ett hästhuvud i sängen ;-)).

Så jag var lite delad när jag öppnade brevet. Men det visade sig snabbt att valet redan var gjort. För som icke-medborgare så har man ingen rätt att delta i en jury, utan får snällt skicka tillbaka blanketten och erkänna sitt medborgarskap (eller som Aftonblaskan skulle sagt, utanförskap).

Nåja, intressant var det :-)

Och för de som undrar, första steget mot att bli amerikan var när US Customs välkomnade mig till USA med frasen "Welcome home, Sir."

Här är förresten min kallese, med vissa strategiska bitar strukna, då jag inte vet hur pass mycket de uppskattar att man bloggar om detta ;-)
Inga kommentarer: