lördag, maj 09, 2009

Old sch00l gaming, in a new way

Joakim har samlat på sig en dröse gamla goda Nintendo spel, samt tillhörande konsol med tillbehör. En kväll för inte så länge sedan så beslutade vi oss för att spela lite, men eftersom är en samling tekniknördar så var vi tvungna att få upp det på projektorn, i 125 tums storlek :-)


Det visade sig inte vara helt lätt, men tillsist hade vi fått ihop det. Då min projektor fördrar HDMI och vår ljudanläggning TOSLink, så blev lösningen rätt avancerad tillsist. Nintendo är ju inte direkt kända för att ha HDMI utgångar, än mindre Nintendo 8 bitar (NES) eftersom den kom ut för 24 år sen, 17 år innan HDMI.

I slutändan så blev lösningen som följer:

Vi kopplade upp en styck MacBook Pro till projektorn med DVI till HDMI, ljudet från laptopen togs ut via ett creative USB ljudkort. NES:et kopplade vi till laptopen via ett TV tuner kort, men pga struliga drivare så blev det att skicka ljudet separat via en annan kabel från NES till USB ljudkortet, där det sen samplades och skickades till högtalarna.

Komplicerat? Ja, då är det korrekt uppfattat. Men till saken hör att vi via datorn nu kunde skala upp bilden och få den lite skarpare, så helt fel var det inte.

I slutändan så kunde vi njuta av diverse Nintendo spel i 125" kvalitet.

Good times!
Inga kommentarer: