måndag, maj 24, 2010

Maker Faire

Hej hopp, var ett tag sen jag bloggade något vettigt. Vet ej om detta kommer klassas som vettigt egentligen, men va tusan...

Jag, Werner & Erika var på Maker Faire här i San Mateo. Det är en sammankomst av företag, organisationer och individer som vill uppvigla folk till att börja mekka hemma. Ger dig även en chans att se vilka föreningar som finns i ens närhet. Det är en tvådagars evenemang, men vi kände efter ca 4-6 timmar att en dag var nog.

Så vad såg vi när vi var där?

Vi fick se lego (såklart!) vilket alltid är kul, en hel liten stad + landsbygd med tåg som susade runt. Imponerade nog lyckades ingen spåra ur (tåget alltså), troligen för att det stod en sur gubbe i mitten med stort, fluffigt skägg. Vitt såklart :-)Därefter lullade vi vidare och såg både gamla klassiska flipperspel helt i genomskinlig plast (otroligt hur mycket elektronik som behövdes innan det blev "data"). Vi såg också ThinkGeek, hur man knypplar/virkar/stickar, mm.

Som du förstår av avsaknaden av bilder så var det kanske inte det som jag hade åkt dit för. Men visst, imponerande att se knypplade versioner av visa/mastercard klistermärkena som brukar sitta på dörren till butikerna. Dock känns det samtidigt lätt deprimerande när man inser att nån har knypplat dom.

En rolig sak vi sprang på var en förening som bara handlade om gamla datorer. Här stod minsann den gamla trotjänaren uppställd tillsammans med sin föregångar och en annan dator.Rediga saker minsann...

Vi sprang även på lite annat där inne, vad sägs tillexempel om det här?Pass! :-)

Efter att ha snurrat runt i en av byggnaderna så bar det vidare till nästa del. På vägen dit stötte vi på lite sötsaker (samt ett hot som måste skrämma småbarnsföräldrar från vettet).Dock inget som gick att äta (doh!)

Visade sig även att vi hade missat Adam Savage från Mythbusters med ca 2 timmar. Han var tydligen här för att hålla en föreläsning. Mycket förargligt, men inte något man kan göra åt.

Man måste säga att det är en imponerade tillställning. Vi fick verkligen se en varierande mängd saker. Allt från knyppling, till hur man löddar elektronik, till mentos & coke zero. Och hela tiden så såg man människor som kom snurrandes i egna skapelser, vilket kunde vara så enkelt som en utklädnad till en hemmabyggt fordon av skiftande design. Vad sägs om en dödskalle på hjul? Eller en kille med en glasskål med vatten som hjälm? Eller varför inte en enorm cykel med 4-5 personer, driven av pedalkraft, fast med en tuta från en gammal bil?

Ja, här fanns sannerligen allt.Just ja, vi fick även se "musfällan" fast i modell stor, som när den väl löste ut (något som visade sig vara mycket svårare än väntat) dödade en gammal ford.

3 kommentarer:

Erika sa...

Du får skriva in Makers Faire 2011 i almanackan, verkar som om Mr Savage har ett stående engagemang på mässan, så kanske vi får se honom då. :)

MrWorf sa...

Låter som en plan :)

Cordy sa...

Önskar man varit där, suck