fredag, oktober 06, 2006

Bottles on a plane

Jaha, så har EU slutligen fogat sig till USAs idiotregler för drycker på flygplan.
Nu får man bara ha flaskor med 1dl vätska, man får dock ha flera flaskor, bara de ryms i en enliters genomskinlig plastpåse. Dessutom är även typen av vätskor begränsade om man läser det hela rätt.

Vad tusan är det för idiotregler? Och givetvis finns det undantag. Om du köper dryck från flygplatsens egna butiker, så är det OK (sålänge du inte överskrider 1dl ?) ... Så vad hindrar en terrorist att öppna förpackningen, byta innehållet och sen skruva på locket igen?

*suck*

Allt detta bidrar till en falsk känsla av säkerhet. Ingen "vettig" terrorist (?) kommer att försöka ta ner ett plan med hjälp av flytande sprängämnen. Ännu mindre med hjälp av binära sprängämnen.

Jag menar, tänk lite. Om detta redan har testats av terrorister och inte fungerat, så lär de knappast prova igen, speciellt inte när media inte gör annat än berättar om hur man nu begränsar vad man får ha med i vätskeform.

Med det sagt menar jag inte att man skall hålla tillbaka på informationen om vad som får tas ombord flygplan eller inte, utan bara att det är bättre med en alert person än tio vakter som trakasserar folk för att de har med sig sin favoritdryck ombord på planet.

Inga kommentarer: