måndag, juni 09, 2008

Hur man överlever en 24h+ resaSnart stundar en "härlig" resa på över 24 timmar. Det är nämligen vad det tar att åka från San Diego till Malmö. Förvisso bara en 13 timmar sittandes i flygplan, men med alla tider runt omkring så blir det lätt 24h eller mer.

Till exempel, vi lämnar LAX 17:35 PST, anländer i Frankfurt 13:25 CET. För att nå det måste vi åka till Los Angeles runt 12:00 på dagen så vi hinner dit med marginaler på trafik och incheckning. När vi väl nått Frankfurt så avgår inte nästa plan förrän 16:55 CET.

Slutligen når vi Kastrup runt 18:15 och troligen Malmö kring 20:00. Allt detta är givetvis förutsatt att alla tider hålls och att vårt bagage anländer som väntat.

Med andra ord, vår resa börjar 21:00 onsdagkväll och vi anländer 20:00 torsdagkväll om man utgår från svensk tid. Om man sen inkluderar det faktum att man inte stiger upp i samma sekund man åker så blir det över 24 timmar.

Men! Detta inlägg var INTE tänkt att handla om hur surt det är att resa ekonomi i 24 timmar, utan hur man gör för att överleva det. Ha! Smaka på den kovändningen ;-)

Tillåt mig att presentera mitt survival kit:

  1. Tablet PC — Perfekt media spelare med 6-7 timmar per batteri
  2. Extra batteri — 12-14 timmar totalt för video
  3. NintendoDS — när man tröttnat på film och/eller tv serier
  4. Spel för variation — samt ScummVMM3
  5. Analog bok — Medans man fortfarande besitter koncentration
  6. Batteripack — För att ladda prylar
  7. Sennheiser PXC 450 — Aktiv ljuddämpning (värd varenda cent)
  8. Digital bok — För stunder där man vill läsa men inte orkar
Jag vet, en hel massa att asa runt med, men det gör livet så mycket lättare när man skall sitta inklämd i en stol i vad som känns som en evighet. Men av alla saker så är det just hörlurarna är värda mycket. Tro mig, efter en tur&retur resa så har du ingen ångest över inträdespriset. Tekniken funkar, man måste bara vara beredd att betala för den.

Inga kommentarer: