onsdag, oktober 29, 2008

Hösten når Kalifornien

Tro det eller ej, men även i Kalifornien så får vi något som kan kallas för höst. Vad det innebär i praktiken är svala (eller för oss som bor här, kalla) morgonar med kanske en 9-12 grader och 100% luftfuktighet. Kanske inte så kallt, men ganska rått. Vi skrapar inte bilen som man gjorde i Skåne, däremot torkar vi av nån liter kondens som bildats på rutorna.

Höst innebär även att solen tar sitt farväl så mycket tidigare. Numera är det i princip kolsvart 18:00 och med vintertid börjar vi närma oss 16:00 när det är som mörkast.

Det roliga är dock att vi fortfarande har ganska varmt om dagarna, eller vad sägs om ca 30 grader mitt på dagen idag. Gör det svårt med klädvalet som en kollega nämnde idag.

Slutligen så möts man ofta av en tjock dimma som kommer inrullande från havet mot Solana Beach. Ser ganska häftigt ut när man kommer körandes från bergen ner mot havet. Temperaturen rasar också kvickt, och innan man vet ordet av så har man gått från ~27 grader till ~14. Ingen lite förändring på de 25km som det är från jobbet.

Bilden som jag avslutar inlägget med är taget kanske 400m från vårt hus, som ligger på toppen av kullen som ni inte längre kan se.

Inga kommentarer: