torsdag, september 03, 2009

Upp-och-ner vända världen

Kollade min bensinförbrukning på min 10 år gamla Camaro med V8 ...

17 mpg (13.8 l/100km)

HUGA! Men låt mig då visa siffran från min 1 år gamla BMW 335

15 mpg (15.6 l/100km)

Hur galet är inte detta? Båda bilarna körs som de bör, med en ganska glad högerfot (jaja, en mycket glad högerfot, nöjd nu?)

Jag har provat att köra vettigt med BMWn, tro mig ... Men det är inga långa sträckor och du spenderar mycket tid vid rödljusen (för att ge dig en indikation så tar det i bästa fall ca 15-20min till jobb, värsta fall så är det upp till 35min ... ja, samma sträcka). Till saken hör det att man här har något lägre oktan och varmare klimat vilket inte hjälper heller.

Jag lyckades pressa upp den i 17-19 mpg och på långresan till Vegas kom jag upp i 25 mpg (9.4 l/100km) vilket är mer i linje med hur det var i Sverige. Men att ligga och puttra som en gammal gubbe, det är inte min stil och det är dessutom en skam för bilen. Det finns nog med Mercedes AMG's, BMW M3/M5/M6, etc. som gör det redan.

För att summera, så var detta inlägg var inte tänkt att vara en klagan. Blev mest paff när jag såg skillnaden på bilarna. Vi pratar ändå om en 5.7 liter's V8 mot en 3.0 liter's rak sexa. Att det skulle vara en skillnad visste jag, men inte att det skulle vara på det hållet.

Menmen, allt det här kommer nog att ändra sig när det är dags att leka med kapaciteten på camaron :-)

Inga kommentarer: