måndag, december 08, 2008

Ingen respekt...

Idag såg jag och Lars det mest galna hittentills sen vi kom till USA.

Vi är påväg till jobbet och hamnade, precis som ett antal andra bilar, bakom en highway patrol bil. Vilket innebär att vi alla blev ögontjänare och tog det lite lugnare än vanligt. Inget stort problem eftersom vi cruisade på bakvägen till jobbet (motorväg i all ära, men en landsväg med lite att titta på är trevligare och bara ca 5min långsammare).

Efter ett tag så öppnar vägen upp sig och blir tvåfilig. Ännu ingen som vågar köra om polisen (vi ligger nämligen alla redan lite över 55mph, typ 60-65). Men när vi närmar oss slutet på den tvåfiliga vägen och skyltar varnar för att vägen kommer gå ihop till enkelfiligt igen, så ser vi till vår förvåning hur en grön van börjar glida upp jämsides med polisbilen.

Helt klart ett försök till att köra om. Kruxet är bara att personen gör detta med en skillnad på kanske 1mph mer än polisen. Vi tittar storögt på situationen och har svårt att tro det vi ser. Vad som händer härnäst är något som skulle kunna vara taget ur ett "COPS" avsnitt. Bilen fortsätter glida förbi men vägen är nu så smal att polisbilen tvingas bromsa in för att inte köra ihop. En sekund efter detta så är blåljuset påslaget.

Och det blir bättre, för vanen verkar inte ta någon notis utan stannar lugnt vid rödljuset för att sedan köra vidare. Tillsist slår polisen även på sirenen och då stannar slutligen vanen. Vi glider förbi i en extremt laglig hastighet och kan inte göra annat än att skratta åt situationen.

Hur galen får man vara? Tillråga på allt så var det en sk. desperate housewife som körde. Inte undra på att kvinnor får dåligt rykte som förare. Jag menar, hur korkad får man egentligen vara?

Inga kommentarer: