torsdag, januari 21, 2010

Flytt? Japp!

Som en del av er kanske minns, så var det mycke glädje när jag och Daniel flyttade in i vår nya lägenhet här i Mission Valley. Tyvärr blev denna glädje inte så långvarig då vi ganska kort efteråt fick veta att vi skulle flytta upp till San Francisco.

Och nu, på grund av diverse krångel med datum och lägenheter så är det nästan dags. Lördagen den 23 januari kommer jag lämna San Diego, med dess underbara klimat och vår väldigt uppskattade lägenhet för att flytta in på Franklin Street i Redwood City (en av de förorter som ligger runt San Francisco).

Transportfirman har redan varit här idag och hämtat Camaron (måtte den nu komma fram i bra skick) och imorgon skall jag och Daniel ner och snacka med folket på leasing kontoret för att bryta vårt avtal och betala alla de straffavgifter som det medför.

På lördag kommer flyttfirman och när de väl anlänt och allt ser bra ut, så är det iväg med BMWn upp till San Francisco. Första stoppet blir dock Robban's lägenhet, då det tar 7-9 timmar att köra upp. På söndagen är det dags att skriva på ett nytt avtal för lägenhet och för första gången se vad det är vi har hyrt.

Japp, du läste rätt. Denna gång, på grund av avstånd och allt strul runtomkring denna flytt så har vi gått enkom på rekommendation av en kompis's kompis som bor där redan. Sen har även inspirationen för att leta boende varit oerhört låg. Allt är dyrare i SF, vilket märks. Vi kommer betala ca 20% mer för en lägenhet som är 7 år äldre och något mindre.

Och med vi så menar jag mig och Daniel. Det funkar inte att bo själv i USA, kostanden för boende gör det ganska knepigt. Visst, det går att lösa men i de flesta fall så är delat boende mer fördelaktigt. Sen är det kul att bo två också, händer alltid något :-)

Det som dock är intressant med den nya lägenheten är att det är en tvåvåningslägenhet (se bild till höger). Kan nog bli en intressant upplevelse tror jag. Initialt skriver vi bara på för 5 månader. Vi blev liksom lite brända efter denna rundan. Dessutom innebär det att vi kan byta inom en hyfsad tidsram om detta ställe skulle vara allt för dåligt (nu är det inte troligt med tanke på vad vi hört).

*suck*

Beklagar för detta något depressiva inlägg, förhoppningsvis är jag betydligt positivare när jag väl sett vår nya lägenhet.

Håll ett öga på kvittret i vänster kolumn, uppdateringar om flytten kommer troligen snabbare där än i själva bloggen.

Inga kommentarer: